Pausestund

PAUSESTUND

skab plads til pauser

Holder du nok pauser i løbet af arbejdsdagen? Hjernen har brug for en chance for at lade op i løbet af arbejdsdagen, og slappe af fra udfordringer, tankearbejde og digitale fristelser.

Vi kan koncentrere os cirka 20-40 min. ad gangen. Hvis vi fortsætter mange timer og mange arbejdsdage uden pause, øges risikoen for fejl, effektiviteten sænkes og man kan, i værste fald, ende med at brænde ud.

Selv små korte pauser, hvor man f.eks. blot går kort udenfor efter frisk luft, kan skabe gode betingelser for, at lade op mentalt.

GODE RÅD TIL PAUSER

  • Afprøv forskellige måder at holde pauser på udenfor, og tag tid derpå, så du kan dosere dem i løbet af din arbejdsuge på baggrund af tilgængelig tid og prioritering.
  • At systematisere pauserne øger chancen for at få holdt dem udenfor. Du kan med fordel starte ugen med at lægge små udendørs pauser ind i din kalender.
  • Find forskellige måder at holde pauser på. Det at stå, gå eller bare sidde på en bænk i nærheden, er alle gode måder at give ro og skabe mentalt overskud.

HVORFOR HOLDE PAUSER

En gruppe forskere har undersøgt, hvilken effekt korte pauser, og det at være udenfor, har på stressniveauet hos kontormedarbejdere i USA. Undersøgelsen viste, at stressniveauet faldt markant, når medarbejdere holdt deres pauser udendørs – sammenlignet med pauser i et indendørs kontormiljø.

Smut Ud!