Hid og Did

HID OG DID

daglysets kraft

Måske har du mulighed for i løbet af arbejdsdagen at transportere dig fra ét sted til et andet, enten til fods eller på cykel?

Når du udnytter muligheden for at komme omkring i hverdagen, fx ved at gå udenfor til kantinen, eller at gå til mødelokaler på en anden lokation, får du”gratis” hverdagsmotion, som på den lange bane kan summeres op til mange skridt, som er godt for både krop og hjerne.

At tage cyklen til arbejdet, stå af bussen et stoppested før du normalt ville, eller at gå en lidt længere vej hen til bilen, er alle gode måder at få en lille stund til at planlægge vigtige opgaver, eller bare reflektere over dagen og livet generelt.

GODE RÅD TIL EKSTRA UDETID VED TRANSPORT

  • Måske kan I få virksomheden til at investere i et par firmacykler til de korte transportdistancer?
  • Tag gerne forskellige ruter til og fra arbejdet – hvad end det er til fods, på cykel eller noget helt tredje. På den måde stimuleres hjernen, og du får mulighed for at følge med i tingnes forandring, bl.a. årstidernes skiften.
  • Måske kan det være en idé at finde en makker at cykle eller gå sammen med. Forskning viser, at det at være forpligtet overfor andre øger chancen for, at du kommer afsted

DAGSLYSETS KRAFT

Alle har brug for dagslys, for at vores hjerne og krop kan fungere optimalt. Forskning viser, at dagslys frem til kl. 10 om morgenen har ekstra god effekt på reguleringen af vores døgnrytme og humør. Bare 20 minutter om dagen udenfor i dagslys kan forebygge træthed og depression – særligt om vinteren.

Smut Ud!